Gaslucht in geland toestel op Schiphol

Op de luchthaven van Schiphol, in Nederland, zijn vanmorgen passagiers van een geland KLM-toestel versneld naar buiten gehaald nadat in het toestel een gaslucht was geroken. Eén medewerker werd onwel en moest naar de medische dienst overgebracht worden.

De medewerker van de Amsterdamse luchthaven werd onwel bij het uitruimen van de koffers en had oog- en mondklachten. De passagiers zouden niet blootgesteld zijn aan het gas, zegt een woordvoerder van KLM.

Wellicht is de oorzaak een lek in het ruim van het toestel. De brandweer is bezig met een controle van het vliegtuig. Om wat voor stof het gaat, is nog onduidelijk. Als voorzorgsmaatregel zijn een aantal gates en het panoramadek op Schiphol gesloten.

Aan boord van het vliegtuig, dat opgestegen was in Barcelona, zaten 157 passagiers en 6 bemmanningsleden. Volgens de woordvoerder van Schiphol heeft het incident geen gevolgen voor het vliegverkeer.