Gentse en Franse politie controleren samen rosse buurt

De Gentse en Franse politie hebben vannacht een 10-tal mensen gearresteerd bij een grote controleactie in de rosse buurt. De Gentse politie had de samenwerking met Frankrijk pas gisteren aangekondigd.

"In het totaal zijn er 159 gecontroleerd, waarvan 13 gearresteerd zijn", aldus Manuel Gonzalez van de Gentse politie. "Er zijn verder 26 personen bestuurlijk aangehouden omdat ze geen identiteitskaart bij zich hadden." Er zijn ook een dozijn gasboetes uitgeschreven. Eén man verschijnt straks voor de onderzoeksrechter, omdat hij 1 kilogram speed bij zich had.

Het was de eerste gezamenlijke actie van de Gentse en de Franse politie. In het weekend komen veel Noord-Franse jongeren naar Gent voor een bezoek aan een prostituee. De samenwerking was gisteren pas aangekondigd.