Het rommelt voort bij RealDolmen

De voorbije twee dagen zijn drie toplui van het ICT-bedrijf RealDolmen uit Huizingen opgestapt. Er groeit onzekerheid over wat de aandeelhouders van plan zijn met het bedrijf.

Gisteren werd bekend gemaakt dat CEO Bruno Segers en voorzitter Michel Akkermans in onderling overleg met het bedrijf opstappen. Akkermans zou wel in de raad van bestuur blijven. Vandaag zou commercieel directeur Dirk Debraekeleer ontslag genomen hebben.

Aanleiding zou een meningsverschil over de strategie zijn tussen het management en de referentieandeelhouders. Dat zijn de familie Colruyt (17%) van de warenhuisgroep en Quaeroq, het fonds van de familie Vande Vyvere (10%).

Volgens de krant De Tijd zouden die de ambitieuze strategie van het management niet zien zitten en zou het van de beurs halen of verkopen van RealDolmen niet uit te sluiten zijn.

Dat zou dan wel een nieuwe klap zijn voor de beurs Euronext Brussel die de voorbije weken al drie keer een belangrijk bedrijf zag vertrekken door een bod tot overname. Het ging om het IT-bedrijf IRIS dat in het vizier ligt van Canon, Telenet dat door de Amerikaanse grootaandeelhouder Liberty Global zou worden opgeslokt en het biotechbedrijf DevGen dat zou worden overgenomen door het Zwitserse Syngenta.