iPhoneproductie in het gedrang door staking?

In China zou gestaakt worden bij de fabrieken van het Taiwanese bedrijf Foxconn dat onder meer de iPhones van Apple produceert. Dat meldt een plaatselijke mensenrechtenorganisatie. Duizenden arbeiders zouden het werk hebben neergelegd. Het bedrijf ontkent en zegt dat iedereen aan het werk is.

Zeker 3.000 werknemers van Foxconn, de fabrikant van onder meer de nieuwe iPhone, zouden het werk hebben neergelegd. Dat meldt de Chinese mensenrechtenorganisatie China Labor Watch. De productie van de smartphone zou daarmee in het gedrang komen.

Het bedrijf ontkent echter de berichten van China Labour Watch. Volgens hen is iedereen in hun fabrieken aan het werk en zou de iPhoneproductie verder gaan zoals verwacht. Er zouden volgens Foxconn effectief wat problemen geweest zijn, maar het zou om enkelingen gaan die nu opnieuw aan het werk zijn.