Israël schiet onbemand vliegtuig neer

De Israëlische luchtmacht heeft boven het zuiden van het land een onbemand vliegtuig neergeschoten. Het is nog niet bekend van wie de drone is, maar de spanningen nemen wel toe.

Het toestel was het Israëlische luchtruim binnengedrongen van boven de Middellandse Zee. Israël heeft nu een korte video vrijgegeven waarop te zien is dat de drone wordt neergeschoten door een Israëlisch vliegtuig.

Israëlische troepen verzamelen nu de brokstukken in de Negev-woestijn, in het zuiden van het land. Later zal duidelijk zijn van wie het toestel is.

Sommige waarnemers vermoeden dat het vliegtuigje van Iraanse makelij is en gestuurd werd door Hezbollah, de radicale sjiitische militie in Libanon, een bondgenoot van Iran. In het verleden heeft Hezbollah al eens enkele drones naar Israël gestuurd, maar die werden telkens onderschept.

De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak sluit niet uit dat er vergeldingen  komen als duidelijk is van wie de drone is.