Turken schieten terug na nieuwe Syrische aanval

Het Turkse leger heeft vanochtend opnieuw geschoten richting Syrië nadat een obus vanuit Syrië vlak bij het Turkse dorpje Güveççi beland was. Daarbij vielen in tegenstelling tot woensdag geen slachtoffers.

Woensdag had een Syrische mortieraanval 5 levens gekost in een grensdorp. Sindsdien schieten de Turken systematisch terug. Het Turkse parlement heeft donderdag het licht op groen gezet voor eventuele militaire operaties over de grens met Syrië als Turkije opnieuw aangevallen wordt. Sindsdien hebben Turkse artillerievoertuigen stellingen ingenomen aan de grens met Syrië.

Verschillende buurlanden manen Turkije aan om zich terughoudender op te stellen. Premier Erdogan heeft eerder nog gezegd dat een aanval op zijn land niet zonder gevolg kan blijven, maar hij benadrukt wel dat hij geen oorlog wil.