"Vluchtelingen kennen enkel letters O, C, M, W"

Veiligheid en migratie, dat zijn de twee centrale thema's van de kiescampagne van Vlaams Belang. In de Antwerpse Zuiderkroon zijn een kleine duizend mensen samengekomen voor de slotmeeting van de partij. Anke Van dermeersch en Filip Dewinter haalden zwaar uit naar het vreemdelingenbeleid in Antwerpen.

"De economische vluchteling kent slechts de eerste letters van het Arabische alfabet: O, C, M, W", zo zette Van dermeersch (grote foto), nummer twee van de Vlaams Belanglijst in Antwerpen, de toon in de Zuiderkroon.

Filip Dewinter (kleine foto) haalde andermaal uit naar het cordon sanitaire, een "voorakkoord tegen Vlaams Belang dat reeds gedurende decennia in alle Vlaamse gemeenten bestaat".

Ook hekelde hij het beleid van de stad inzake sociale huisvesting. Zo pleitte hij voor een inperking tot maximaal 15%  vreemdelingen per sociaal woningbouwcomplex. "We moeten naar een Deens model. Hierbij hebben enkel mensen die hier zeven van de acht voorbije jaren legaal verbleven en minimaal drie jaar gewerkt en bijgedragen hebben tot onze sociale zekerheid recht op een sociale woning", verklaarde de Antwerpse lijsttrekker.

Hij haalde ook uit naar N-VA-kandidaat Youssef Slassi, die in Willebroek Turkse pamfletten verspreidt. De Antwerpse oud-SP.A-schepen liet zich eerder negatief uit over het hoofddoekenverbod en pleitte voor quota voor allochtone werknemers in Vlaamse bedrijven.

Dewinter haalde ook uit naar het falend strafuitvoeringsbeleid, waardoor straffen onder drie jaar niet uitgevoerd worden. Vlaams Belang staat verder voor de "Ordelijke Opdeling van België", een STOP-plan voor de criminaliteit en een kordaat migrantenbeleid, benadrukte partijvoorzitter Bruno Valkeniers.

lees ook