Druk bijgewoonde dienst voor vermiste April (5)

In Wales hebben zo'n 1.000 mensen een speciale kerkdienst bijgewoond voor het vermiste 5-jarige meisje April Jones. Het kind verdween maandag en sindsdien zijn honderden vrijwilligers naar haar op zoek. Een 46-jarige man is aangehouden in de zaak.
De vermiste 5-jarige April Jones

De dienst vond plaats in de Saint Peter's Church in het dorp Machynlleth in Wales. Velen moesten de ceremonie volgen buiten de volgepakte kerk. De ouders van April Jones waren er niet bij. Om hun medeleven te tonen droegen een groot aantal aanwezigen roze kleding of een roze lintje, de lievelingskleur van het verdwenen meisje.

De zaak-April Jones veroorzaakt al de hele week grote beroering in Groot-Brittannië. Het meisje verdween maandag toen ze aan het spelen was met enkele vriendjes vlak bij haar ouderlijke huis. Een dag later werd de 46-jarige Mark Bridger, een bekende van de familie, opgepakt op verdenking van ontvoering.

Intussen kwam er een grootschalige zoekactie op gang in Machynlleth. Honderden vrijwilligers gaven zich op om mee de omgeving van het dorp uit te kammen, zonder resultaat. Er werden ook speciale speurteams van de politie met honden ingezet. De komende dagen gaan de zoektochten voort (kleine foto).

Gisteren werd Bridger na dagenlange ondervragingen officieel beschuldigd van moord, kinderontvoering en pogingen om de rechtsgang te belemmeren. Dat wijst erop dat de politie ervan uitgaat dat het meisje niet meer in leven is. Bridger verschijnt maandag voor de rechter in Aberystwyth.