Etterbeek herdenkt viervoudige moord op sikh-gezin

In de Generaal Capiaumontlaan in Etterbeek hebben zo'n 300 mensen de herdenkingsplechtigheid bijgewoond voor de moeder en haar drie kinderen die er op 28 september vermoord zijn. Daarna stapten een 600-tal mensen op in een witte mars door de Brusselse gemeente.

Ook de weduwnaar en vader woonde de plechtigheid bij en werd daarbij omringd door tientallen sikh-geloofsgenoten. Velen van hen droegen een witte tulband en heel wat vrouwen en kinderen waren volledig in het wit gekleed.

De aanwezigen legden boeketten witte bloemen of rozen neer voor de woning waar de moorden plaatsvonden. Aan de gevel van het huis zijn foto's te zien van de drie kinderen van 2, 5 en, 7 jaar oud. Onder de aanwezigen bevonden zich ook enkele katholieke zusters. Die staan in de buurt in voor naschoolse opvang en de oudste jongen van het gezin kwam op woensdagnamiddag regelmatig naar hen.

De hele plechtigheid werd gefilmd en rechtstreeks uitgezonden op het Britse televisiekanaal Sikh Channel, een Sky-kanaal dat bestemd is voor de Sikh-gemeenschap in Groot-Brittannië en daarbuiten. Na de plechtigheid stapten een 600-tal mensen op in een witte mars door de straten van Etterbeek.

Intussen gaat het onderzoek naar de moorden voort. Het Brusselse gerecht verspreidde afgelopen maandag een opsporingsbericht voor een mogelijke verdachte. Die man, een 29-jarige collega van de vader, zou de moorden gepleegd hebben uit jaloezie omdat de vader een betere positie bekleedde in het restaurant waar beiden werkten.