"Einde Sharia4Belgium is afleiding"

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) gelooft dat de opheffing van Sharia4Belgium een afleidingsmanoeuvre is. Eerder had de groep zichzelf op hun website ontbonden.

"De voornaamste reden voor de ontbinding van Sharia4Belgium is dat de boodschap naar de achtergrond werd verdreven en dat de organisatie en haar leden (boodschappers) naar de voorgrond werden gebracht".

Daarom zou besloten zijn om de extremistische organisatie te ontbinden, maar dat zou nog niet willen zeggen dat "de leden zullen verzaken aan  hun plichten".

Verschillende leden zijn opgepakt op verdenking van aanzetten tot haat en geweld. Zo zit woordvoerder Fouad Belkacem (boven) nog steeds in de cel.

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD, links) hecht weinig geloof aan de ontbinding. Aan de website Gazet van Borgerhout zei ze eerder dat het gaat om een afleidingsmanoeuvre. Haar woordvoerster Margaux Donckier zegt dat een verbod op de groep geen zin zou hebben omdat "die organisatie toch terug  opduikt onder een andere vorm".