"En voor de Vlamingen, hetzelfde"

CD&V-kandidaat in Anderlecht Walter Vandenbossche is kwaad over een folder van kandidaat-burgemeester Eric Tomas (PS) die enkel in het Frans is opgesteld, met een korte Nederlandstalige inleiding. "Stemmingmakerij", zo reageert Elke Roex van SP.A Anderlecht.

In de Brusselse gemeente Anderlecht heeft kandidaat-burgemeester Eric Tomas een folder in het Frans verspreid met een korte Nederlandstalige inleiding. In de inleiding staat dat hij vindt dat de burgemeester van Anderlecht tweetalig moet zijn. 

Die folder schoot Walter Vandenbossche (foto), kandidaat voor CD&V in Anderlecht, in het verkeerde keelgat. "Tomas vraagt respect, maar verder worden alle thema's uitsluitend in één taal behandeld. Deze folder doet mij denken aan de periode dat in het Belgisch leger de commandant, nadat hij al zijn orders had gedecreteerd, afsloot met het zinnetje: Et pour les flamands, la même chose." Dat belooft voor de Anderlechtse Vlamingen, na 14 oktober, besluit Vandenbossche.

"Stemmingmakerij", zegt Elke Roex (SP.A, kleine foto), die als Nederlandstalige de tweede plaats heeft op de lijst die Tomas trekt.

"Vandenbossche wil zich in de kijker werken, maar hij heeft geen punt. Met Tomas kan ik een discussie voeren in het Nederlands, maar met burgemeester Van Goidsenhoven (MR), op wiens lijst Vandenbossche staat, niet."

lees ook

    Meest gelezen