"Had ik maar een patent genomen"

Geert Messiaen, ere-schepen van de stad Roeselare, beweert dat hij als eerste op de proppen kwam met de slogan "Denken Durven Doen", het nationale uithangbord van de N-VA. Eerder had ook de burgemeester van Zomergem zichzelf die eer al toegeëigend.

Jo De Coninck (Open VLD), de burgemeester van Zomergem, voelde zich naar eigen zeggen vereerd omdat de N-VA zijn verkiezingsslogen van zes jaar geleden "heeft overgenomen" (foto in tekst). "Het betekent dat we in 2006 goed bezig waren", aldus zijn campagneleider Patrick De Rynck.

Die eer komt echter niet De Coninck toe, klinkt het bij Geert Messiaen, ere-schepen van de stad Roeselare. De Open VLD-er die eerder dit jaar nog uit de politiek stapte, blijkt de slogan "Denken Durven Doen" al in 1982 gebruikt te hebben op een verkiezingsaffiche voor de PVV in Roeselare.

"Mijn slogan "Denken Durven Doen" uit 1982 werd overgenomen door ... de N-VA en de burgemeester van Zomergem", laat de ere-schepen weten. "Had ik maar een patent genomen", besluit Geert Messiaen.

lees ook