"Sommige kunstgrepen CD&V Gent inderdaad ondermaats"

Jong CD&V Gent betreurt in een persmededeling de negatieve beeldvorming rond haar partij. De jongerenafdeling wil komaf maken met het verleden en kijkt positief naar de toekomst. "Er zijn zaken verkeerd gelopen maar er zijn heel veel jongeren die het anders zien."

In de mededeling verwijzen de jongeren naar de peiling van de VRT en Het Laatste Nieuws. Daaruit blijkt dat CD&V Gent onder de 10 procent zakt.

De Gentse CD&V-jongeren willen graag afrekenen met het verleden en een positief geluid laten horen. Het wil zich richten op de toekomst. Maar men moet een kat een kat durven noemen, vinden de jongeren. "Sommige kunstgrepen van de voorbije jaren binnen de Gentse CD&V-afdeling waren onder niveau."

Toch vinden de CD&V-jongeren dat er een nieuwe wind door de partij waait. Meer dan ooit is de huidige ploeg verjongd in Gent. "De 11 jongeren die kandidaat zijn op de lijst voor de verkiezingen horen, in tegenstelling tot de slechte peilingen, wel positieve geluiden."

"CD&V-bashen in Gent mag ophouden"

De jongerenafdeling heeft er ook genoeg van dat de CD&V in Gent geviseerd blijft en noemt het uitbrengen van de brief van Veli Yüksel aan een vrederechter een "smerige truc".

"Het is business as usual met die beschadigingscampagnes in pre-electorale tijden, maar wij zijn van mening dat het CD&V-bashen in Gent mag ophouden. Er moet geluisterd worden naar de jeugd want dat is de schakel naar de toekomst."

lees ook