"Te huur? Te duur!"

"De prijzen voor woningen zijn torenhoog, omdat de aantrekkingskracht van Mechelen is toegenomen, maar het woningaanbod is niet gevolgd", zegt SP.A Mechelen. De partij lanceert een reeks voorstellen om daar wat aan te doen. Hun droomwoning staat online te huur.

Een betaalbare woning vinden is niet eenvoudig. "Het probleem stelt zich sterk op de huurmarkt in Mechelen", zeggen SP.A-kandidaten Johan De Vleeshouwer en Liesbet De Keersmaecker. "De huurmarkt is gekrompen, terwijl Mechelen aantrekkelijker geworden is. Wie nu wil huren, merkt het meteen. Te huur? Te duur!"

Om aan de krapte tegemoet te komen, stellen beide kandidaten een woonbeleidsplan voor. "We willen meer betaalbare woningen door de realisatie van 400 extra sociale huurwoningen, 230 extra sociale koopwoningen en 500 budgetwoningen. Bij grote projecten willen we dat 20 procent van de woningen verplicht huurwoningen zijn." 

Huis te huur

Om hun voorstellen kracht bij te zetten, bouwden De Vleeshouwer en De Keersmaecker hun droomwoning. Die staat symbolisch te huur op een verhuursite. "De woning is betaalbaar, energiezuinig en ligt in een kwaliteitsvolle omgeving. Dat willen we realiseren voor alle Mechelaars."

lees ook