"Wat als?" maakt kans op Emmy Award

Het 2BE-programma "Wat als?" maakt kans op een International Emmy Award. De Emmy's zijn de meest prestigieuze Amerikaanse televisieprijzen. "Wat als?" is genomineerd in de categorie "Best comedy show".

De International Emmy Awards worden op 19 november uitgereikt in New York. Er zijn programma's genomineerd uit vijftien verschillende landen. In de categorie "best comedy show" neemt "Wat als?" het op tegen "Absolutely fabulous", "The invisible woman" en "Spy".

"Wat als?" is een programma van het productiehuis Shelter, dat ook "Benidorm bastards" maakte. Dat programma werd vorig jaar nog bekroond met een Emmy in dezelfde categorie.

"Wat als", met o.a. Bruno Van den Broecke en Charlotte Vandermeersch, vertrekt telkens van een onwerkelijke suggestie, die vervolgens in een sketch wordt uitgebeeld. Voorbeelden zijn: "Wat als de vork nooit was uitgevonden?" of "Wat als Facebook al in de Middeleeuwen bestond?". Het sketchprogramma werd in 2011 uitgezonden op 2BE. In het voorjaar van 2013 komt de nieuwe reeks op VTM.