Almaci wil schepen van Sociale Zaken worden

Groen-lijsttrekker Meyrem Almaci wil schepen van Sociale Zaken worden in Antwerpen. De partij verwijt het huidige bestuur dat het geen aandacht heeft voor armoedebestrijding. Groen wil een stedelijk plan voor armoedebestrijding en maakt daar een breekpunt van voor een mogelijk bestuursakkoord.

"Een stedelijk plan voor armoedebestrijding is in Antwerpen een breekpunt voor Groen", laat Meyrem Almaci verstaan. "Als wij in de meerderheid zitten, willen we een budget van 20 miljoen euro om de huidige situatie aan te pakken en het verschil te kunnen maken.

Almaci verwijt het huidige Antwerpse bestuur dat het enkel aan "damage control" doet. "Het woord armoede komt niet één keer voor in het bestuursakkoord", zegt ze. "Bovendien ligt de kinderarmoede in Antwerpen ruim dubbel zo hoog als in de rest van Vlaanderen. Eén op de vier Antwerpse kinderen groeit op in armoede, het Vlaams gemiddelde is één op de tien. Betaalbaar wonen is cruciaal om die kloof te dichten."

Almaci acht een schepenambt realistisch. "Wij willen veranderingen op lange termijn. De dramatische cijfers moeten verbeteren."

lees ook