Belgische gids komt om bij canyoningongeval

In Zwitserland zijn zondag een Belgische gids en een Duitse toeriste om het leven gekomen terwijl ze samen met anderen aan canyoning deden. De groep waartoe ze behoorden werd verrast door een plotse stijging van het waterpeil.

Canyoning is een sport waarbij de loop van een rivier doorheen een canyon gevolgd wordt, door middel van wandelen, zwemmen, klimmen en abseilen.

De twee groepen die aan canyoning in Amden,  Zwitserland, deden, werden verrast door een plotse stijging van het waterpeil. Die zou waarschijnlijk het gevolg zijn van de hevige regenval eerder die dag. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn echter nog niet bekend.

Bij het ongeval zijn een 24-jarige Belgische gids en een Duitse toeriste om het leven gekomen nadat ze door de sterke stroming werden meegesleurd. Vijf andere leden van hun groep werden door een helikopter gered. Drie van hen raakten lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De eerste groep kon zich tijdig in veiligheid brengen.