China groeit minder snel dan verwacht

In een recent rapport heeft de Wereldbank haar verwachtingen voor de groei van de Chinese economie bijgesteld. De bank spreekt van een significante terugval dit jaar. Van de groeiverwachting van 8,2 procent in mei is 0,5 procent weggesneden.

De motor van de groeiende Chinese economie lijkt af en toe te sputteren. De economische crisis in de eurozone en in de Verenigde Staten blijken immers nefast voor de Chinese export.

"De economische terugval van China is dit jaar significant", stelt de Wereldbank in een recent rapport, "en sommigen twijfelen eraan of ze nog kan versnellen". De bank heeft daarom haar groeiprognose van mei van 8,2 procent bijgesteld naar 7,7 procent.

De bank verlaagde meteen ook haar prognoses voor de oostelijke regio van Azië. Voor Indonesië, Maleisië, Thailand en de Filipijnen werd de groeiverwachting met 1 procent verlaagd naar 7,2 procent.