Eduardo Paes opnieuw burgemeester van Rio

In Rio de Janeiro in Brazilië zal Eduardo Paes herverkozen worden als burgemeester. Het is de tweede keer dat hij de taak op zich zal nemen. Paes ontvangt als burgemeester in 2016 de Olympische Spelen en in 2014 het Wereldkampioenschap voetbal.

Met meer dan 80 procent van de stemmen geteld, lijkt  de burgemeester van Rio de Janeiro, Eduardo Paes, af te stevenen op een triomfantelijke overwinning en een tweede ambtstermijn. Paes verzamelde immers al 64,6 procent van de stemmen achter zijn naam. Daarmee laat hij zijn belangrijkste concurrent, Marcelo Freixo van de Socialistische Vrijheidspartij, ver achter zich.

Tijdens zijn tweede ambtstermijn wil Paes vooral inzetten op gezondheid en onderwijs en wil hij de situatie in de transportsector verbeteren. Daarenboven zal hij in 2014 ook gastheer worden tijdens het Wereldkampioenschap voetbal en ontvangt hij 2016 de Olympische Spelen.

Er wacht Paes waarschijnlijk nog veel werk, want vanuit de FIFA en het Internationaal Olympisch Comité klonken al bezorgde stemmen over de voorbereidingen voor de Spelen en het Wereldkampioenschap. Activisten zijn ook bezorgd dat veel arme inwoners van Rio in de aanloop naar 2014 en 2016 zullen moeten wijken voor nieuwe infrastructuur.