Hilde Claes gepikeerd tijdens Hasselts debat

Tijdens een kopstukkendebat in Hasselt, georganiseerd door De Standaard, is Hilde Claes, lijsttrekker van Helemaal Hasselt, herhaaldelijk in het defensief moeten gaan. Daarop verweet ze haar politieke tegenstanders op de man in plaats van op de bal te spelen. Vooral de N-VA trok stevig van leer tegen de burgemeester.

De HaZoDi-affaire en de verkoop van de Pukkelpopweide hebben Hilde Claes geen goed gedaan. De andere partijen maken er maar wat graag gebruik van om haar beleid te hekelen. Op een kopstukkendebat, waar naast Claes enkel de N-VA, Groei (Open VLD) en CD&V vertegenwoordigd waren, werd het beleid van de burgemeester weer stevig op de korrel genomen.

Dat was niet naar de zin van Claes, die vindt dat de negativiteit afstraalt op de stad. "Er wordt door politieke tegenstanders met modder gegooid naar mij, en dat straalt af op de hele stad. Hasselt verdient dat niet", aldus de Hasseltse burgemeester.

Steven Vandeput van de N-VA verweet de burgemeester dat ze geen transparant beleid heeft gevoerd. Claes noemde die stelling "kort door de bocht" en zei wel degelijk rekening te houden met de opmerkingen van de mensen. Ze wil bij een mogelijke nieuwe legislatuur wel afstappen van de huidige regenboogcoalitie. De Hasselaren hebben hun vertrouwen daarin verloren, is ze van mening.

Laurence Libert van Groei ging met de burgemeester in de clinch omtrent het woonbeleid in Hasselt. Libert wil Hasselt in de toekomst zien groeien en gaat voor een ambitieus woonbeleid. Claes noemde de plannen van Groei onrealistisch.

lees ook