Kandidaat Moorslede pakt uit met pamflet zonder tekst

Andries Sioen, kandidaat bij Groep A in Moorslede, pakt uit met een primeur in Vlaanderen. De 26-jarige Sioen heeft bij de inwoners van Moorslede een kaartje in de bus gestopt waar enkel een QR-code op terug te vinden is.

"Met de QR-code wil ik mezelf in de verf zetten als jongere kandidaat op de lijst", aldus Andries Sioen. "Ik wil laten zien dat ik helemaal mee ben met de nieuwe media." Naast de flyer is trouwens ook het huis van kandidaat Sioen tegenwoordig één grote QR-code. Voorbijgangers met een smartphone kunnen die code inscannen en vinden via een link de weg naar de website van Sioen.

Sioen bewijst met de QR-code ook dat verkiezingen voor hem om de inhoud draaien, want de idee kadert meteen in zijn belangrijkste beleidspunt: een efficiënte dienstverlening. De kandidaat wil gemeentediensten in ieders huiskamer brengen met een simpele internetverbinding en er zo voor zorgen dat de gemeentediensten ook buiten de kantooruren beschikbaar zijn.

Maar Andries wil met zijn campagne niet enkel de smartphonegeneratie bereiken. "Al vier weken lang steek ik ook klassieke flyers mét tekst in de brievenbussen. Maar ik merk gewoon dat die bij veel jongeren meteen in de vuilnisbak belanden", aldus de 26-jarige kandidaat.

lees ook