Loopt er een wilde leeuw rond in Bedford?

De inwoners van het Britse plaatsje Bedford zijn niet meer op hun gemak nu er steeds meer mensen beweren dat ze er een wilde leeuw hebben gespot. In een week tijd kwamen opnieuw twee verschillende ooggetuigen met het leeuwenverhaal op de proppen.

In de Britse krant Bedford Midweek werd vorige week voor het eerst melding gemaakt van de leeuw. Een vrouw die haar hond uitliet zei toen het volgende: "Ik zag het dier, anderhalve meter groot, vanop korte afstand. Het had een bruine en oranje kleur." Volgens de dame verdween het dier even later in de buurt van de plaatselijke varkensboerderij. "Ik heb in mijn leven genoeg documentaires van National Geographic gezien om te weten hoe een leeuw eruitziet", beklemtoont ze tegenover de Daily Telegraph.

Haar (anonieme) getuigenis wordt intussen gesteund door Sharon Underwood, die ook vanop afstand het mysterieuze roofdier heeft gezien. "Het dier was duidelijk te groot om zomaar een kat te zijn. En neen, het was ook geen grote hond. Het voelde vreemd aan en sindsdien blijf ik daar uit de buurt."

De politie van Bedfordshire zegt dat er geen onderzoek aan de gang is naar een ontsnapte leeuw. Wellicht heeft het korps geleerd van een soortgelijk voorval in Essex, enkele maanden geleden. Ook toen waren er mensen die bij hoog en bij laag beweerden dat ze een leeuw hadden gezien. Na een klopjacht - met onder meer een politiehelikopter - werd de "leeuw" in kwestie geïdentificeerd als een Maine Coon-kat, genaamd "Teddy Bear." 

lees ook