Mumford & Sons evenaart record van The Beatles

De Britse band Mumford & Sons staat met zes nummers in de Amerikaanse hitlijst Billboard Hot 100. Daarmee evenaart de groep het record van The Beatles, die dat 48 jaar geleden voor elkaar kregen.

De eerste single van het tweede album van Mumford & Sons, "I will wait", scoort met de 57e plaats het best in de Verenigde Staten. Ook de nummers "Babel", Lover's eyes" , "Whispers in the dark", "Holland road" en "Ghosts that we knew" staan in de hitlijst.

Het album "Babel" van Mumford & Sons kwam vorige week meteen op de eerste plaats binnen in de albumlijst in de VS.

Mumford & Sons brak drie jaar geleden door met zijn debuutalbum "Sigh no more". De groep stond de voorbije jaren op het podium van Rock Werchter en Pukkelpop. Op dit ogenblik reist de band de wereld rond om zijn tweede album "Babel" te promoten.