Open VLD in container "omdat kinderen beter verdienen"

Open VLD eist dat de Vlaamse regering 100 miljoen euro extra uittrekt voor de bouw van nieuwe scholen in Antwerpen, Gent en Brussel. Enkele kopstukken zetten die eis kracht bij met een symbolische actie in een vrachtwagencontainer in Antwerpen.

Annemie Turtelboom, lijsttrekker in Antwerpen, klom samen met haar partijgenoten Karin Heremans (derde plaats in Antwerpen) en Sas Van Rouveroij (lijstduwer in Gent en Vlaams fractieleider) in een vrachtwagencontainer om te protesteren tegen lastminute-oplossingen zoals containerklassen.

Volgens de Septemberverklaring van de Vlaamse regering wordt volgend jaar 30 miljoen euro uitgetrokken voor de bouw van scholen. 

"Onze kinderen verdienen beter", vindt Turtelboom. "30 miljoen is niet eens voldoende voor Antwerpen, laat staan voor heel Vlaanderen." Volgens Van Rouveroij moet het perfect mogelijk zijn om 70 miljoen euro extra te vinden. "De financieringswet zorgt voor 600 miljoen euro nieuwe ontvangsten. Daar moet toch makkelijk wat af kunnen voor ons onderwijs", vindt hij.

Turtelboom en haar medeactievoerders voelen zich naar eigen zeggen gesteund door Antwerps burgemeester Patrick Janssens en diens onderwijsschepen Robert Voorhamme (allebei SP.A), die eerder al aangaven dat Antwerpen volgend jaar zeker 47 miljoen euro nodig zal hebben voor bijkomende scholencapaciteit.

lees ook