Politica geeft cocaïne in ruil voor een stem

Een kandidate voor de Braziliaanse gemeenteraadsverkiezingen is door de politie gearresteerd omdat ze campagne had gevoerd met zakjes cocaïne. Agenten vonden het verdacht dat er veel mensen rond de vrouw kwamen staan en al snel werd duidelijk waarom.

De vrouw was gisteren, op de dag van de verkiezingen, campagne aan het voeren voor een plaats in de gemeenteraad van Itacoatiara. Agenten ontdekten dat ze niet alleen folders uitdeelde, maar ook kleine hoeveelheden cocaïne, in ruil voor een stem.

"We vonden het verdacht dat er tientallen mensen rond de auto van mevrouw Lima bleven staan", zegt agent Daniel Ottoni tegen de Braziliaanse website TNOnline. "Toen ze ons in de gaten kregen, liepen ze allemaal weg", aldus Ottoni.

Zijn manschappen vonden in de auto van de vrouw nog meer zakjes van het witte poeder, vastgemaakt aan verkiezingsfolders met uitleg over hoe er moest gestemd worden.

Carmen Christina Lima sloeg samen met een andere man op de vlucht, maar na een achtervolging werden ze allebei in de boeien geslagen. De kandidaat-politica zal terecht moeten staan voor electorale corruptie en drugshandel.

lees ook