Probleem met bomen in stadspark Turnhout?

In het stadspark van Turnhout is afgelopen weekend een metershoge kastanjeboom door een nog onduidelijke oorzaak tegen de vlakte gegaan. De oude kastanjelaar miste op een haar na een grootmoeder en haar twee kleinkinderen die er aan het wandelen waren.

De vrouw was met haar twee kleinkinderen aan het wandelen toen de boom omver viel. Ze werd geraakt door een tak en liep lichte verwondingen op, de kinderen bleven ongedeerd.

Het is nog niet duidelijk waarom de boom is gesneuveld. In het stadspark van Turnhout staan nog heel wat andere oude bomen. Het park is erg populair bij wandelaars. Er is voorlopig geen sprake van een sluiting van het stadspark, zegt burgemeester Francis Stijnen (CD&V).

"Als we weten dat er storm op komst is, sluiten we het park altijd preventief, maar in normale omstandigheden doen we dat niet. We laten nu wel nog een extra controle uitvoeren op bepaalde bomen. Dat wordt regelmatig gedaan. Als die een gevaar opleveren, worden ze natuurlijk gekapt."