PS-SP.A op nummer 1 in Brussel-Stad

De lijst PS-SP.A zou in Brussel-Stad met de meeste kiezers gaan lopen. Dat blijkt uit een peiling van Télé Bruxelles/La Capitale/Dedicated. PS-SP.A zou 31,9 procent van de kiezers kunnen overtuigen. De grootste winst is voor Ecolo/Groen.

De socialisten van de PS-SP.A komen volgens de resultaten van de peiling uit op 19 zetels in de hoofdstad. Dat betekent een achteruitgang van 5,3 procent in vergelijking met 2006. De lijst eindigt daarmee wel voor de MR die samen met de Open VLD een lijst vormt en uitkomt op 18,8 procent en 10 zetels.

De grootste winst in Brussel-Stad is voor Ecolo-Groen met 17,3 procent en 9 zetels. Het CDH van Joëlle Milquet maakt een flinke duik en gaat van 21,6 procent naar 15,9 procent, wat neerkomt op 8 zetels. Het FDF klokt af op 5,4 procent en haalt 2 zetels binnen.

De N-VA kan volgens de nieuwe peiling 4,5 procent van de Brusselse kiezers overtuigen. De partij sleept zo één zetel in de wacht. Vlaams Belang verliest zijn twee zetels door terug te zakken van 5,3 procent naar 1,1 procent.

lees ook