PS dient een klacht in wegens haatcampagne

De PS dient een klacht in bij het parket wegens een haatcampagne tegen een kandidaat van joodse origine op de lijst in Schaarbeek. Dat maakte minister en lijsttrekker Laurette Onkelinx bekend. De haatcampagne wordt gevoerd via een pamflet in het Turks. De joodse kandidaat wordt een actieve zionist genoemd.

"Een pamflet, opgesteld in het Turks zonder verantwoordelijke uitgever, wordt momenteel op grote schaal verspreid in Schaarbeek. Het is een oproep tot jodenhaat, zoals er ook al te vaak zijn tegen moslims. Dat is onverdraaglijk en moet onmiddellijk stoppen", zei Onkelinx op een persconferentie. Alle 46 andere PS-kandidaten in Schaarbeek, stonden samen achter haar, ook de joodse kandidaat in kwestie en de moslims die op de lijst staan.

De klacht is ingediend tegen onbekenden. Naast de klacht bij het parket heeft de PS ook een dossier ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding.

De haatcampagne is gericht tegen Yves Goldstein, de kandidaat van joodse origine die tweede staat op de PS-lijst, net na Onkelinx. Er zouden al langer mails en tweets over de man circuleren, maar nu het pamflet wordt rondgedeeld waarin Goldstein "een actieve zionist wordt genoemd die een vijand is van onze religie en cultuur", was de maat voor de PS vol.

lees ook