Stefaan/Elvis De Clerck en Q met nektapijt?

De lijsttrekkers in Kortrijk krijgen een nieuw opvallend kapsel aangemeten. Philippe De Coene (SP.A) ziet er plots uit als een punker, Vincent Van Quickenborne (Open VLD) krijgt een nektapijt en Stefaan De Clerck (CD&V) meet zich een Elvis-look aan.

Een lokale kapperszaak uit Kortrijk vond het tijd om de lijsttrekkers een sexier imago aan te meten en bedacht een nieuw, hip kapsel voor hen.

"Om onze 20e verjaardag op een ludieke manier te vieren, bedachten we nieuwe kapsels voor de Kortrijkse lijsttrekkers", zegt zaakvoerder Philippe Deplacie.De politici werden op voorhand gevraagd of ze akkoord waren, maar het eindresultaat kregen ze niet te zien. 

"Dat past niet bij mij"

De lijsttrekkers schrokken dan ook even toen ze de nieuwe borden in het straatbeeld zagen verschijnen in Kortrijk. "Grappig en confronterend om jezelf zo te zien. Ik krijg ook veel sms'jes van mensen die me feliciteren met mijn nieuwe look", zegt Philippe De Coene.

Burgemeester De Clerck vindt het resultaat verrassend, maar niet erg geslaagd. "Het is een stijl die niet goed bij mij past. Ik had liever een andere zanger geweest uit die periode, een Léo Ferrer of een Georges Brassens of zo."

Van Quickenborne heeft voorlopig nog niet gereageerd op zijn nieuwe look.

lees ook