Termont en Bracke op dezelfde mobiliteitslijn

De Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A) en zijn N-VA-uitdager Siegfried Bracke vinden allebei dat de auto zo veel mogelijk uit het Gentse stadscentrum moet worden gebannen. Alleen zo kan de binnenstad leefbaar worden gehouden.

"Mensen zijn rationele wezens", zegt Siegfried Bracke. "Ze staan in de file omdat ze geen alternatief hebben." De Gentse binnenstad slibt inderdaad dicht, en daar moet iets aan worden gedaan. "We moeten maken dat zo veel mogelijk auto's aan de rand blijven", vindt Bracke.

Daniël Termont is blij dat de meeste partijen het over dat laatste eens raken. Hij noemt dat een "goed teken".

Zijn beide heren nu ineens elkaars beste vriendjes? "Wij hebben een totaal andere stijl", zegt Termont, die als burgemeester dicht bij de burger probeert te staan. "U bent niet in staat om 130.000 gezinnen in Gent te bereiken", relativeert Siegfried Bracke.

Over wat er na 14 oktober moet gebeuren, houden ze zich op de vlakte. Het kartel SP.A-Groen doet het erg goed in de peilingen. "Het blijven peilingen", blijft Termont met beide voeten op de grond. Siegfried Bracke stelt vast dat zijn partij meteen vrij hoog scoort en bijna op het niveau van de liberalen staat. "En dat in de stad van Guy Verhofstadt." De N-VA'er wijst op de foutenmarges en concludeert: "Er is nog veel mogelijk."

lees ook