Ziehier het beste Halloweenkostuum van 2012

Het fresco "Ecco Homo" kunnen we ons allemaal voor de geest halen, want de beelden van de volledig misvormde Jezus - het werk van een 80-jarige vrouw die het werk had gerestaureerd - zijn de wereld rondgegaan. Een creatieve Amerikaan zag er het perfecte Halloweenkostuum in.

Geïnspireerd door het alombekende fresco bracht Spinjump, een lid van de populaire website Reddit, een bezoek aan het Anime Weekend-festival in Atlanta. De reacties daar waren al enthousiast en toen de foto's van de man vervolgens ook online werden gezet, was het hek helemaal van de dam. Van overal krijgt Spinjump lof voor zijn geslaagde masker, dat het gezicht van de misvormde Jezus op het fresco perfect weergeeft.

In twee dagen tijd werd de foto van Spinjump bekeken door ruim 750.000 mensen. Het zette de Redditgebruiker ertoe aan om nog meer foto's te maken, dit keer terwijl hij het kostuum thuis draagt.

"Doe geen moeite met de Avengers-kostuums, niets kan tippen aan Monkey Jezus", tweet Ryan John Nelson. Twittergebruiker RGPphotog is eveneens onder de indruk. "Dit is het beste Hallonweenkostuum, al blijft de geest van Steve Jobs toch in mijn top 10", zegt hij.

lees ook