"Dreigende taal van Watteeuw maakt geen indruk"

Mathias De Clercq, lijsttrekker voor Open VLD in Gent, is niet onder de indruk van de straffe taal van Groenboegbeeld Filip Watteeuw. "Het is niet aan Watteeuw om nu eisen te stellen", zegt De Clercq. "Watteeuw wil de auto volledig uit de stad bannen, maar we mogen de stad niet op slot doen."

De Clercq reageert geprikkeld op de uitspraken van Watteeuw. Die had in De Standaard gezegd dat "Open VLD zal moeten beseffen dat we geen duimbreed toegeven op bepaalde punten".

De Clercq is niet blij met de uitspraken van Watteeuw. "Hij gaat er blijkbaar al van uit dat het groen-rode kartel een absolute meerderheid zal halen in Gent. Dat zou geen goede zaak zijn voor de stad, die altijd op een evenwichtige manier is bestuurd."

Open VLD is ook voor meer groen in de stad en veilige fietspaden, maar er moet ook plaats zijn voor de auto, klinkt het nog. "We mogen de auto niet uit de stad bannen. Ook het plan van het kartel om de stadsring naar één rijstrook terug te brengen is absoluut niet realistisch."

De Clercq besluit dat "de radicale kant van Groen in het kartel naar boven komt". Hij waarschuwt de Gentenaars dat ze moeten nadenken of ze daar wel voor willen stemmen.

lees ook