"Jonge helden" in de kijker op 76e Boekenbeurs

De 76e editie van de Boekenbeurs wordt er eentje voor de jongere generaties. Er is een "Jonge helden"-stand en in het e-paviljoen is er aandacht voor digitale toepassingen die lezen een extra dimensie geven.

In de "Jonge helden"-stand worden jonge auteurs als David Pefko en Maarten Inghels verwacht. Nadat het scholenprogramma vorig jaar geschrapt was omdat er geen subsidies meer voor waren uitgetrokken, maakt het project zijn comeback met een belevingstocht waarbij leerlingen in kleine groepjes auteurs kunnen ontmoeten en opdrachten vervullen. Er komt ook een themadag voor kinderen en tieners.

Omdat de Boekenbeurs, die loopt van 31 oktober tot en met 11 november, dit jaar grotendeels buiten de herfstvakantie valt, verwacht Boek.be een pak minder bezoekers dan de voorbije jaren. De organisatie mikt op 155.000 bezoekers, terwijl er vorig jaar nog werd afgeklokt op 168.000. "Maar als we onze vaste data zouden aanpassen, zou ons dat nog meer bezoekers kosten", zegt directeur Geert Joris.

Wat de omvang betreft, blijft de 76e editie van de Boekenbeurs even groot. In vier hallen, goed voor 20.000 vierkante meter oppervlakte, zijn er 60.000 boeken in allerlei genres terug te vinden. Er zijn 98 standhouders en ruim 800 auteurs, illustratoren en andere gasten komen naar Antwerpen.

Meest gelezen