"Truckers verdienen minder dan een kuisvrouw"

In Brussel zijn vanmorgen een 500-tal vrachtwagenchauffeurs bijeengekomen om te protesteren tegen de slechte arbeidsomstandigheden in de transportsector. De truckers kanten zich ook tegen de oneerlijke concurrentie van hun Oost-Europese collega's.

"Transport was vroeger interessant werk door de uren die we konden maken", zegt een van de truckers die aanwezig is op de betoging. "Maar nu kunnen we geen uren meer maken en hebben we een loon dat nog lager ligt dan dat van een poetsvrouw."

Het is reeds de tweede keer in twee weken tijd dat vrachtwagenchauffeurs naar Brussel trekken om er hun stem te verheffen. De transportsector wil er vooral de sociale dumping aankaarten. De truckers ijveren dan ook voor betere werkomstandigheden.

Daarenboven kanten ze zich ook tegen de oneerlijke concurrentie vanuit Oost-Europa. "Die chauffeurs komen hier voor drie of vier euro rijden gedurende verscheidene maanden", stelt een opgewonden chauffeur, "en wij staan erbij en kijken ernaar".

Meest gelezen