Acht studentes onwel tijdens les wondverzorging

Op de campus Kantienberg van de Gentse Arteveldehogeschool zijn acht studentes onwel geworden tijdens een praktijkles wondverzorging. Eén studente viel zelfs flauw. Het medisch rampenplan werd afgekondigd en is intussen weer afgeblazen.

De studentes die onwel zijn geworden, zijn overgebracht naar het ziekenhuis en mogen in de loop van de namiddag weer naar huis. Het medisch rampenplan werd afgekondigd en een 30-tal studenten is geëvacueerd uit voorzorg.

De brandweer is ter plaatse geweest maar heeft geen abnormaal hoge CO-waarden gemeten en ook geen gaslek vastgesteld.

Mogelijk zijn tijdens de les bepaalde producten gebruikt waardoor de studentes onwel raakten. Een bloedanalyse geeft mogelijk meer duidelijkheid. Het gebouw is weer vrijgegeven maar het lokaal blijft voorlopig gesloten.