BOS+ vraagt financiële compensatie aan politici

De natuurvereniging BOS+ lanceert een oproep aan alle kandidaat-politici om hun verkiezingsdrukwerk weer om te zetten in bomen. Dat kunnen ze doen door geld te storten, die de natuurvereniging zal gebruiken om het bosareaal in Vlaanderen te vergroten.

Het aantal verkiezingsfolders in de brievenbus is niet meer te tellen en overal waar je kijkt duiken affiches op. Electoraal dan misschien wel een noodzaak, maar ecologisch gaat er een klein bos in Vlaanderen aan verloren. De natuurvereniging BOS+ wil daar iets aan doen. Ze hoopt politici te overtuigen om een financiële bijdrage te leveren, zodat ze de aan folders en affiches verloren gegane bomen weer kan planten.

“Met de giften van politici trekken wij naar grondeigenaars om ze te overtuigen bossen aan te planten”, staat op de website van BOS+ te lezen. “Met elke 2.500 euro kunnen wij 1 hectare nieuw bos aanplanten. U bent als politicus zelfs meer dan welkom om zelf die boompjes te planten. Alle giften worden bovendien integraal in bosuitbreiding gestopt. BOS+ maakt hier geen winst op. De deelnemers vermelden wij ook op onze website en mogen gebruikmaken van het logo ‘Ik doe mee’ van de actie.”

lees ook