China sanctioneerde 660.000 corrupte partijleden

In China zijn de afgelopen vijf jaar 660.000 functionarissen van de communistische partij gesanctioneerd wegens corruptie. He Guoqiang, het nieuwe hoofd van de disciplinaire commissie van de communistische partij, wil de strijd tegen corruptie "onverbiddellijk" voortzetten.
De Qinchenggevangenis ten noorden van Peking waar politieke gevangenen en uit de gratie gevallen ambtenaren opgesloten worden.

He verwees naar Bo Xilai, de voormalige bestuurder van de stad Chongqing en ex-lid van het centraal politiek bureau van de Chinese communistische partij die eerstdaags voor de rechter moet verschijnen voor grootschalige corruptie.

Hij gaf toe dat het uitroeien van de corruptie - een wijdverbreid kwaad in China - een zaak van lange adem is, maar beklemtoonde tegelijk dat geen enkele ambtenaar aan eventuele vervolging zal ontsnappen, wat zijn rang ook is. Van de 660.000 ambtenaren die de afgelopen vijf jaar een sanctie kregen, werden er 24.000 gerechtelijk vervolgd.