Ex-VB'er Van den Eynde stemt op N-VA in Gent

Het voormalige Vlaams Belangboegbeeld in Gent (en ex-Belfortploeg) Francis Van den Eynde kondigt in een open brief zijn afscheid aan de politiek aan. Daarin zegt hij dat enkele kandidaten op de N-VA-lijst zijn stem zullen krijgen. Dat hij door Vlaams Belang in Gent aan de kant werd geschoven, heeft hij niet goed verteerd.

Francis Van den Eynde verlaat de partijpolitiek. Eerder al raakte bekend dat hij met zijn van het Vlaams Belang afgescheurde Belfortploeg geen lijst zou indienen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar in een open brief kondigt hij nu ook zijn volledig vertrek uit de politiek aan.

In de brief zegt Van den Eynde dat hij zal stemmen op een aantal kandidaten van de N-VA. Een van de kandidaten die zich verzekerd ziet van zijn stem en steun is de 19-jarige Geertrui Vercaemer, de dochter van Kristina Colen. Colen maakte samen met Van den Eynde deel uit van de Belfortploeg, maar ook zij kondigde haar vertrek uit de politiek aan.

lees ook