Filip Watteeuw verkiest Gent boven Brussel

Filip Watteeuw verlaat de Groen-fractie in het Vlaams Parlement als hij de kans krijgt om schepen te worden in Gent. Dat zegt hij in De Standaard. Watteeuw heeft naar eigen zeggen veel geïnvesteerd in de onderhandelingen met de SP.A om een zo sterk mogelijke lijst op de been te brengen. Nu gaat hij voluit voor een goed resultaat.

Samen met Freya Van den Bossche lag Filip Watteeuw aan de basis van het kartel SP.A-Groen in Gent. De lijst van burgemeester Daniël Termont staat er goed voor, zo blijkt uit de peilingen. Filip Watteeuw kan als Groen-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement heel wat politieke ervaring voorleggen en wil die na de gemeenteraadsverkiezingen graag aanwenden om de Gentse gemeenteraad te versterken.

Watteeuw ging niet over één nacht ijs voor hij zijn besluit om, indien mogelijk, het Vlaams Parlement in te ruilen voor de Gentse gemeenteraad. Maar het ambitieuze project waarmee de lijst van Daniël Termont naar de kiezer trekt, wil hij ten volle steunen. Een eventuele terugkeer naar het Vlaams Parlement acht Watteeuw klein.

lees ook