IKEA wil drie nieuwe winkels openen

De Zweedse woonwinkel IKEA is van plan om in België drie nieuwe winkels te openen, in Antwerpen, Hasselt en Bergen. Ons land heeft nu al zes grote IKEA warenhuizen. Met drie vestigingen erbij wordt België één van de landen met de meeste IKEA-winkels per inwoner.

In Bergen zijn de plannen het meest concreet.  "Als alles volgens plan verloopt, zullen we tegen eind dit jaar de aanvraag voor een bouwvergunning indienen. Daarnaast voeren we gesprekken voor een nieuwe vestiging in de buurt van Hasselt met het stadsbestuur en het Vlaamse gewest", zo zei Nele Bouchier, de  pr-manager van IKEA België.

De Zweedse meubelgigant wil ook al jaren een tweede vestiging openen in de buurt van Antwerpen. Voorlopig worden verschillende pistes onderzocht maar is er nog niets concreet uit de bus gekomen.