Lijst Vilvocraten wil geen stadslogo op CD&V-promo

CD&V Vilvoorde maakt in haar campagne gebruik van het stadslogo. Dat is niet naar de zin van de onafhankelijke lijst Vilvocraten, die een klacht heeft ingediend. Zij beroept zich daarvoor op een beslissing van gewezen Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur, Marino Keulen. Alweer een nieuw moddergevecht in de Vilvoordse politiek?
Marc Van Asch

In 2006 besliste Vlaams minister Marino Keulen dat stadslogo's tot het publieke domein behoren en niet voor reclame- of politieke doeleinden gebruikt mogen worden. Marc Van Asch, CD&V-burgemeester van Vilvoorde, beroept zich nu toch op het stadslogo in zijn campagne. De Vilvocraten zullen, naast de reeds ingediende klacht bij Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois,  ook een rechtzaak tegen hem aanspannen als het schepencollege de burgemeester niet tot de orde roept. Van Asch strijdt niet met gelijke wapens, is hun argument. Ook de SP.A en Vlaams Belang zullen een klacht indienen. Zij noemen het gebruik van het stadslogo een inbreuk op het strafwetboek.

De Vilvoordse politiek haalde de voorbije maanden al vaker op een negatieve manier het nieuws door aanslepende vetes tussen de meerderheidspartijen en meer algemeen politiek gehakketak. Enkele politieke nieuwkomers riepen, over de partijgrenzen heen, op om een streep te trekken onder deze negatieve politieke sfeer, maar voorlopig dus zonder veel resultaat, zo lijkt.

lees ook