Meningitis treft negen Amerikaanse staten

In de Verenigde Staten zijn 8 mensen overleden aan de gevolgen van meningitis. 97 anderen worden op dit moment nog behandeld. De ziekte zou veroorzaakt worden door besmette injecties tegen rugpijn. Er wordt gevreesd voor nog meer patiënten.

Meningitis of hersenvliesontsteking is een ziekte waarbij de vliezen rond de hersenen en het ruggenmerg ontsteken. In de Verenigde Staten zou de oorzaak besloten liggen in vervuilde steroïden die als medicijn tegen rugpijn gebruikt werden.

De Centers voor Disease Control (CDC) vrezen dan ook voor nog meer patiënten. Ze hebben de hulp van de lokale politie ingeroepen om te helpen bij de identificatie van mogelijke slachtoffers. De medicijnen die nog omloop waren, werden ondertussen door de producent teruggeroepen.

Negen staten in de VS zijn al getroffen door meningitis. Het gaat om: Tennessee, Michigan, Virginia, Indiana, Florida, Maryland, Minnesota, North Carolina en Ohio. Acht mensen zijn overleden aan de ziekte, 97 anderen worden op dit moment nog behandeld.

De autoriteiten hebben al aangekondigd dat ze de regelgeving voor farmaceutische bedrijven opnieuw zullen bestuderen.