219 banen bedreigd bij Staples België

Bij Staples Belgium, de Belgische afdeling van de multinational in kantoorbenodigdheden Staples, staan 219 banen op de helling. Nu werken er nog 289 mensen bij Staples. Het management klaagt over een inkrimpende markt en een dalende conjunctuur.

Het personeel kreeg vandaag te horen dat het distributiecentrum in Tongeren, het callcenter in Eupen en de zes winkels (Eke, Zellik, Temse, Schoten, Zaventem en Aartselaar) de deuren sluiten. Ook in het hoofdkantoor in Strombeek-Bever vallen er ontslagen. Alles samen zou het gaan om 219 jobs.

Het management van Staples België noemt als redenen voor de sluitingen een inkrimpende markt voor klassieke kantoorbenodigdheden, een dalende conjunctuur en het krimpende marktaandeel van Staples wereldwijd.

Voor Eddy Graller, secretaris van de socialistische vakbond BTB, komt het bericht als een verrassing. "De verslagenheid is enorm groot. We wisten wel dat de Staples-groep te kampen had met een dalend marktaandeel, maar we wisten niet dat dit op tafel lag." De sluitingen zouden worden uitgevoerd in de eerste helft van 2013.