"Alle raadsleden mogen het stadslogo gebruiken"

De burgemeester van Vilvoorde Marc Van Asch (CD&V) vindt het geen probleem om het stadslogo te gebruiken in verkiezingspropaganda. Oppositiepartij Vilvocraten heeft een klacht ingediend omdat het logo op het campagnemateriaal van de burgemeester staat.

Naast Vilvocraten, dat een klacht neerlegde bij Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA), gaan ook de SP.A en Vlaams Belang een klacht indienen. Ze noemen het gebruik van het stadslogo een inbreuk op het strafwetboek. Ondanks al die heisa ziet burgemeester van Asch geen probleem.

"Het is al sinds jaar en dag in Vilvoorde de praktijk dat alle gemeenteraadsleden het stadslogo mogen gebruiken. De stad heeft hen zelfs blanco papier gegeven met het logo erop. We willen het gebruik van dit nieuwe, mooie logo, dat overigens nog niet gedeponeerd is en derhalve auteursrechtelijk nog niet beschermd, zoveel mogelijk gaan stimuleren bij organisaties en inwoners omdat het onze stad in een positief daglicht stelt en het nieuwe imago van Vilvoorde promoot", zegt Van Asch

De burgemeester vindt dat er met twee maten en twee gewichten gewerkt wordt.  "Waarom wordt er niet gereageerd als schepen Hans Bonte (SP.A) het logo van de Kamer op zijn kiespropaganda zet", vraagt hij zich af. "Maar ik heb er voor alle duidelijkheid geen problemen mee".

lees ook