"Als je niet voor mijn pepe stemt, dan voor mijn papa!"

Het bulkt van de saaie affiches langs Vlaamse wegen, maar af en toe kom je een pareltje tegen. In Ternat bijvoorbeeld. Vader en grootvader zijn beiden kandidaat, de zoon en kleinzoon zorgt voor de grappige noot.

Voor de twee mannen tegelijk kiezen kan niet, want grootvader Rony De Backer staat op de derde plaats op de lijst van N-VA Volt. Vader Gunter Desmet staat op de derde plaats voor CD&V en Volks.

En dus moet er gekozen worden. Maar liefst op één van de twee, is de goede raad van de zoon en kleinzoon: "Als je niet voor mijn pepe stemt, stem dan voor mijn papa!"

"We hebben deze affiche laten maken omdat we vaak de vraag krijgen of dat niet moeilijk is om in een andere partij te zitten als schoonvader en schoonzoon. Hiermee willen we duidelijk maken dat politiek de familiale verstandhouding absoluut niet in de weg staat", reageert Gunter Desmet.

lees ook

    Meest gelezen