"Geen nieuwe reünie van Led Zeppelin op til"

De Britse zanger Robert Plant heeft tijdens de voorstelling van de concertfilm "Celebration day" duidelijk geantwoord op de vraag of er ooit nog een Led Zeppelin-reünie komt. "Het antwoord is nee", klonk het in New York. Gitarist Jimmy Page is dezelfde mening toegedaan.

"Celebration day" is de registratie van het eenmalige reünieconcert  van Led Zeppelin in de O2 Arena in Londen in 2007. Robert Plant,  Jimmy Page, John Paul Jones en Jason Bonham, de zoon van de overleden drummer John, repeteerden toen zes weken lang voor het optreden.

Het eenmalige reünieconcert van Led Zeppelin in 2007 was in een mum van tijd uitverkocht. Vijf jaar na het optreden wordt de registratie van het concert uitgebracht in de bioscoop.

Tijdens de persvoorstelling van "Celebration day" in New York waren Robert Plant en Jimmy Page duidelijk over een mogelijke nieuwe reünie. "Ik denk dat het een ontgoocheling is voor veel mensen, maar het antwoord is nee", aldus Page. Later op de avond gaf hij de fans van Led Zeppelin een sprankeltje hoop. "Dat is ons standpunt op dit ogenblik", klonk het. Plant (64), Page (68) en Jones (66) zijn intussen al flink in de zestig.

De concertfilm "Celebration day" verschijnt wereldwijd in de zalen op 17 oktober.  Midden november zal de film uitgebracht worden op dvd.