"Het mag niet van Daniël, maar ik doe het toch"

"'t Mag niet van Daniël Termont, maar ik doe zondag toch mijn goesting." Dat zeggen de figuranten in het campagnefilmpje van PVDA+ in Gent. Het filmpje is een reactie op een uitspraak van de Gentse burgemeester Daniël Termont (SP.A). Die had opgeroepen om "alstublieft niet op PVDA+ te stemmen".

"De videoclip is een creatieve reactie op die uitspraak", zegt Tom De Meester, lijsttrekker voor PVDA+ Gent. "Want een stem voor PVDA+ is meer dan ooit nuttig en nodig."

"Een kritische, sociale oppositie is gezond. Eén PVDA-verkozene in de gemeenteraad houdt iedereen wakker", vindt De Meester. "Nu Daniël Termont in zee gaat met de liberalen en zeker is van een zeer ruime meerderheid blijft er nog maar één vraag over: zal er, naast Siegfried Bracke, ook een sociale, kritische oppositiestem van PVDA+ in de Gentse gemeenteraad te horen zijn."

Het filmpje is intussen al meer dan 2.000 keer bekeken op Youtube.

lees ook