"Politiek is ook een zaak van de vrouwen"

In Gent heeft Open VLD-schepen Sofie Bracke 7.000 postkaarten verstuurd naar vrouwen die nu zondag voor het eerst voor de gemeenteraad moeten kiezen. Voor de politica, een van de jongste schepenen in Gent, is politiek ook een vrouwenzaak.

Bracke is de eerste vrouw op de Open VLD-lijst en roept speciaal alle jonge vrouwen op om op haar te stemmen. "Ik ben zelf nog een jonge vrouw en ken dus de leefwereld", zegt Bracke. "Daarom wil ik specifiek een boodschap naar jonge vrouwen richten."

De jonge schepen vindt het niet evident om als jonge moeder ook aan politiek te doen. "Politiek blijft voor jonge vrouwen met kinderen moeilijk. Hoe meer er op vrouwen gestemd wordt, hoe meer het politieke bedrijf oog heeft voor de combinatie werk en gezin. Want politiek is ook een vrouwenzaak."

Voor de postkaart heeft de partij zich laten inspireren door de "We can do it" vrouwenpostergekozen uit de jaren '40. "Het heeft iets weg van een Amerikaanse affiche uit die periode. En het is eens iets anders dan de traditionele foto op een verkiezingsfolder."

lees ook