"We willen geen bouwput in de Kaaienwijk"

SP.A Brussel begrijpt niet waar en hoe de Open VLD een ondergrondse parking in de Kaaienwijk wil bouwen. "We willen geen bouwput in die wijk", zegt Ans Persoons, 8ste op de PS/SP.A-lijst in Brussel.

Persoons reageert in een persmedeling op het voorstel van Open VLD om in de Kaaienwijk een ondergrondse parking aan te leggen. "De Kaaienwijk is een dichtbevolkte woonwijk", zegt Persoons. "Ik snap niet waar Open VLD een ondergrondse parking denkt te kunnen bouwen."

"Nog meer auto’s aantrekken met een immense parking in het hart van een woonwijk is voor mij geen optie. Ik stel het omgekeerde voor: met verkeerslussen het sluipverkeer uit de Kaaienwijk weren. Het IJzerplein moet heraangelegd worden tot een echt plein met ruimte voor voetgangers en fietsers. Dat is wat de mensen in de wijk vragen."

lees ook