Charles Michel, burgemeester en rapper...

MR-voorzitter en burgemeester van Waver Charles Michel laat in een campagnefilmpje een ongewone kant van zichzelf zien. Samen met Moon Nassiri, op de 17e plaats op de Lijst van de Burgemeester van Michel, heeft hij een rapnummer opgenomen. Bewegingen incluis.

Charles Michel is al zes jaar burgemeester van Waver en is zondag opnieuw lijsttrekker voor de Lijst van de Burgemeester. Samen met gemeenteraadslid Moon Nassiri, die zondag op de 17e plaats staat, nam hij een rapnummer op: "A notre ville bien aimée". De titel zegt het al: het nummer is een ode aan hun stad.

Bekrompen en slaapverwekkend

Charles Michel laat het grootste deel van de zangpartijen over aan Moon Nassiri, maar waagt zich af en toe aan enkele rapregels, bewegingen incluis (bekijk vooral het stukje van 1:40 tot 1:50). Ook het schepencollege van Waver speelt een gastrol in de videoclip, al houden de excellenties het voornamelijk op playbacken.

Op de Franstalige commerciële radio Bel RTL kreeg Michel vanmorgen de vraag voorgeschoteld of het wel aan politici is om een rapvideo op te nemen. "Waarom zou een politicus bekrompen en slaapverwekkend moeten zijn", was Michels antwoord.

lees ook